Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscancji_file_v_liminoni_omaki_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Piščančji file v limonini omaki

20 min
20 min

Najprej prsa lepo prerežemo in naredimo 2 zrezka. Solimo in popramo in jih iz obeh strani zletorumeno zapečemo v ponvici na oljčnem olju. Ko so lepo popečena, dodamo strt česen, limonin sok in nasekljane žajbljeve lističe. Zalijemo z govejo juho in počakamo da zavre. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in počakamo da se nam lepo omaka pokuha na 1/3. Takrat primešamo maslo, še malo povremo in serviramo s popečeno zelenjavo. Zrezek prelijemo s kumarično kislo smetano.

Oglejte si recept na

Sestavine

0 piščančja prsa
0,50,5 soka limone
44 lističev žajblja
11 strok česna
22 dcl goveje juhe
11 oljčno olje
11 sol
11 grobo mlet poper
5050 g maslo