Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

piscancji_file_v_omaki_z_jurcki_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Piščančji file v omaki z jurčki in brusnicami

60 min
60 min

Fileje najprej solimo in popramo, ter jih iz obeh strani zlatorumeno popečemo na oljčnem olju. Damo na stran. V isti ponvi nato prepražimo na trakove narezano čebulo in korenček. Dodamo zelišča in jurčke. Ko se vse skupaj prične lepo pražiti, jim dodamo česen in zalijemo z vinom. Po potrebi še dosolimo in popramo. Takrat damo v ponev pečene fileje in vse skupaj lepo zalijemo s piščančjo osnovo. Ko nam vse skupaj povre na ½, je jed gotova. Takrat v omako primešamo malo masla in brusnice, ter vse skupaj povremo še 5 minut. Serviramo s maslenim krompirjem s tartufovim oljem.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 lepi veliki piščančji fileji
100100 g zmrznjenih jurčkov
11 srednje velika čebula
11 korenček
22 žlici nasekljanega gomoljna zelenega
33 stroki česna
11 dcl belega vina
0,60,6 l piščančje osnove (glej recept)
0 timijan
0 majaron
11 žlica brusnične marmelade
5050 g masla
0 sol
0 grobo mlet poper
0 oljčno olje