Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

t-bone_steak_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Porterhouse steak

0 min

Meso dobro operemo, obrišemo in z obeh strani natremo s poprom. Dobro je, da pred peko vsaj pol ure počiva na sobni temperaturi. Meso položimo v skledo in ga prelijemo z oljčnim oljem.

Ponev dobro segrejemo. V segreto ponev položimo meso in ga na vsaki strani pečemo po 8 minut. Nato temperaturo znižamo in meso počasi pečemo še 15 minut. Če želimo, da je steak srednje ali dobro pečen, ga pustimo peči še nekaj minut.

Steak vzamemo iz ponve in ga zavijemo v aluminijasto folijo ter ga pustimo počivati še 10 minut. Nato ga serviramo na krožnik, posolimo in postrežemo z zelenjavo ali s poljubno prilogo.

Oglejte si recept na

Sestavine

600600 g Porterhouse steaka (malo večji T-bone steak iz rostbifa)
6060 ml oljčnega olja
22 ščepca soli
33 ščepci popra