Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

prasickov_paprikas_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Prašičkov paprikaš

90 min
90 min

Meso solimo in popramo ter posujemo z malo paprike in pustimo v hladilniku marinirati pol ure. Nato ga na hitro popečemo na olju v ponvi, da porjavi ter ga za tem hranimo v pokriti kozici. Na maščobi nato opražimo čebulo. Dodamo rdečo papriko ter moko in zalijemo z vinom. Dodamo opečeno meso ter zalijemo z nekaj decilitri vode. Primešamo lovorjev list ter česen. Kuhamo pol ure in nato  primešamo podmet iz kisle smetane.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg svinjske plečke
33 sesekljane čebule
200200 ml kisle smetane
11 dl suhega belega vina
5050 g sladke mlete paprike
22 stroka sesekljanega česna
11 lovorjev list
0 sol
0 poper
11 žlica polnozrnate moke
22 žlici sončničnega olja