Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

puranov_ragu_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Puranji ragu z gobami

0 min

Na maslu sotiramo sesekljane šalotke, dodamo na koščke narezano puranje meso. Premešamo in meso lepo opečemo. Prilijemo vino, po potrebi tudi perutninsko osnovo in narezane šampinjone. Dušimo 20 minut. Prilijemo osnovno svetlo perutninsko omako in limonin sok. Začinimo z muškatnim oreščkom. Prevremo in nazadnje primešamo kislo smetano. Kot prilogo ponudimo dušen riž. Če pripravljamo ragu v kaprni omaki, namesto gob dodamo sesekljane kapre in nekaj več kisle smetane.

Sestavine

88 dag masla ali margarine
1010 dag šalotke
11 kg puranjega mesa
1,21,2 dl belega vina
2525 dag šampinjonov
7,57,5 dl perutninske osnovne svetle omake
1,21,2 dl kisle smetane
0 sok polovice limone
0 muškatni orešček