Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

rizota_meso_cvetaca_grah_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Recepti

Rižota s svinjskim mesom, grahom in cvetačo

30 min
30 min

Na oljčnem olju dobro prepražimo svinjski file (narezan na trakove), ki ga solimo in popramo. Dodamo nasekljano šalotko in strt česen. Še malo popražimo in dodamo riž. Ko riž malo postekleni ga zalijemo z vermouthom in malo povremo. Dodamo grah, tijan in rožmarin in zalijemo z jušno osnovo. Bodite pazljivi in ne dodajte vse osnove in raje zalivajte večkrat po malo in konstantno mešajte. Medtem cvetačo nacvetkamo in blanširamo 20 sekund v vreli vodi, ter jo nato takoj potopimo v mrzlo vodo ter odcedimo. Ko je riž kuhan, odstranimo vejice zelišč, dodamo parmezan, oljčno olje in cvetačo ter dobro premešamo. Tako bo imela rižota kremno strukturo in bo bolj okusna.

Oglejte si recept na

Sestavine

200200 g svinjskega fileja
11 skodelica okroglozrnatega riža
11 dcl suhega vermoutha
22 šalotki
22 stroka česna
22 vejici timijana
11 vejica rožmarina
11 l goveje osnove za zalivat
11 skodelica graha
0,50,5 dcl oljčnega olja
0,50,5 skodelice naribanega parmezana
0,50,5 glave manjše cvetače