Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

rizota_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Rižota s svinjskim mesom

90 min
90 min

Na malo olja opražimo sesekljano čebulo in česen. Ko je čebula zlatorumene barve, dodamo meso, ki smo ga prej narezali na majhne kocke, ga posolimo, popopramo in dodamo majaron. Meso prelijemo z malo vode, dodamo še korenček, narezan na kocke, in grah ter dušimo do mehkega (približno 50 minut). Ko je meso dovolj mehko, mu dodamo oprani riž, ki ga zalijemo z dvema lončkoma vode. Premešamo in ko je riž kuhan, odstavimo z ognja.

Oglejte si recept na

Sestavine

300300 g svinjskega mesa (flam)
11 strok česna
0 sol
0 poper
0,480,48 čebule
150150 g riža
0 grah
0 korenček
0 majaron