Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

saltimbocca_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Saltimbocca alla romana

0 min

Telečje zrezke pokrijemo s papirjem za peko in jih z gladko stranjo kladiva za meso potolčemo. Na vsak zrezek položimo en list žajblja, prek njega rezino pršuta in vse skupaj pričvrstimo z zobotrebcem. Drugo stran mesa je treba posoliti, popoprati in pomokati. En del masla zagrejemo v ponvi z dodatkom oljčnega olja in zrezke popečemo dve minuti na vsaki strani. Najprej jih položimo na stran, ki je obložena s pršutom, po pečenju pa jih vzamemo iz ponve in hranimo na toplem mestu. V ponev dodamo belo vino in prošek, na hitro pokuhamo, zmanjšamo temperaturo in ob enakomernem mešanju dodajamo preostale koščke hladnega masla. Za omako je pomembno, da je maslo zelo hladno, skoraj zmrznjeno, da se dodaja postopoma ter da ponev umaknemo, takoj ko se maslo raztopi. V pripravljeno omako dodamo malo limoninega soka in vse skupaj prelijemo čez servirane telečje zrezke. Če želimo, lahko okus še poudarimo z ocvrtimi žajbljevi listi. Tradicionalna priloga je polenta.

Sestavine

1212 tankih telečjih zrezkov (po 5 do 7 dag)
1212 rezin pršuta
1212 lističev svežega žajblja
1010 dag masla
0,040,04 l suhega belega vina
0,040,04 l proška
0 malo oljčnega olja
0 limonin sok
0 moka
0 sol
0 poper