Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

svinjska_ribica_naslovna_720x370.jpg
Marko Herič

Jedel.bi recepti

Svinjski file na žaru

120 min
120 min

Svinjski file dobro očistimo maščobe in narežemo na 5 centimetrov debele medaljone. Postavimo jih pokončno in dobro stisnemo, tako da dobimo približno 2 cm debeline. Nato dodamo vse začimbe, dijonsko gorčico in popramo. Mesa ne solimo, ker bo izgubilo preveč tekočine. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Spečemo na žaru in šele takrat posolimo.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg svinjske ribice
11 žlička suhega zelenega popra
11 žlička provansalskih zelišč
33 stroki strtega česna
0,50,5 dcl oljčnega olja
0 sol
0 poper