Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

svinjska_ribica_panceta_kuhani_sparglji_720x370.jpg
Marko Herič

Recepti

Svinjski file s panceto in kuhanimi šparglji

30 min
30 min

Svinjski file dobro očistimo in narežemo na 8 medaljonov (vsak približno 50g). Medaljone solimo, popramo premažemo s gorčico in ovijemo v panceto. Šparglje očistimo in prerežemo po dolgem. V vroči ponvi segrejemo oljčno olje in medaljone dobro popečemo iz obeh strani. Medtem v slanem kropu šparglje pokuhamo približno 4 minutke, jih vzememo iz vode in damo na stran. Medaljone damo iz ponve. V isti ponvi nato dodamo konjak in poper da nam malo zavre. Zalijemo s govejo osnovo, solimo in popramo, ter pustimo da nam povre na 1/3. Ko nam omaka povre, jo vežemo z maslom in vanjo nazaj položimo meso. Preostane nam še samo, da kuhane šparglje prelijemo s stopljenim maslom in pokapamo z limoninim sokom. Serviramo.

Oglejte si recept na

Sestavine

400400 g svinjske ribice
200200 g špargljev
88 doglih rezin pancete
11 žlička dijonske gorčice
0,30,3 dcl konjaka
11 žlička zelenega popra v slanici
8080 g masla
44 cdl goveje osnove
0 sok 1/2 limone
0 sol
0 poper