Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecja_pecenka_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Telečja pečenka

0 min

Meso pustimo pred peko eno uro pokrito počivati na sobni temperaturi. Nato ga popivnamo s papirnato brisačo ter začinimo s soljo in kumino. Kosti drobno nasekamo, jih damo v pekač in nanje položimo meso, ki ga prelijemo z vročo maščobo. Kadar uporabljamo hrbtišče, ga obsekamo. Na dno pekača vlijemo pri vsaki pečenki zajemalko vode ali kostne juhe. Vse skupaj postavimo v vročo pečico. Med pečenjem meso polivamo s sokom, ki se je nabral na dnu pekača. Ko meso zarumeni na eni strani, ga obrnemo in pečemo naprej, da zarumeni še na drugi strani.

Meso je pečeno, ko se pri vbodu z vilicami ne pokaže več sokrvica. Pečeno meso položimo v posodo nad paro. Kosti pomokamo, jih prepražimo, prilijemo malo kostne juhe in prevremo. Omako precedimo in ji dodamo še košček (za oreh) masla. Meso zrežemo na porcije, rezine zložimo na krožnik in polijemo s pečenkino omako. Zelo okusno in sočno pečenko dobimo tudi iz telečjega hrbta, in sicer iz ledvičnega dela.

Oglejte si recept na

Sestavine

150150 dag telečjih pleč ali frikandoja ali hrbtišča
5050 dag telečjih kosti
0 sol
0 kumina
1515 dag maščobe
11 majhna zajemalka kostne juhe ali vode
11 dag moke
22 dag masla