Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecja_rolada_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Telečja rulada z zeliščnim nadevom

0 min

Na žlici masla popražimo nasekljano šalotko, dodamo mleto meso in pražimo, da porjavi. Odstavimo in pustimo, da se meso ohladi. Nato ga zmešamo z razžvrkljanim jajcem, naribanim parmezanom in nasekljanimi zelišči ter nastrgano limonino lupinico. Začinimo s soljo in poprom. Meso zarežemo tako, da dobimo zelo velik „zrezek“, ki ga potolčemo. Obložimo ga z nadevom, zvijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico. Rulado z vseh strani opečemo na vročem olju, prestavimo v pekač, prilijemo malo vina in 15 minut pečemo v pečici pri 180 °C. Nato temperaturo znižamo na 150 °C in pečemo še 60 minut. Rulado pustimo mirovati deset minut. Nato jo narežemo in ponudimo z omako.

Sestavine

8080 dag teletine v kosu
1515 dag mlete teletine
11 jajce
0 nekaj vejic bazilike, peteršilja in timijana
0 nastrgana limonina lupinica
55 dag parmezana
0 belo vino
22 šalotki
0 maslo
0 oljčno olje
0 sol
0 poper