Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_pticki_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Telečji ptički v grahovi omaki

120 min
120 min

Iz telečjih krač izločimo mišice, da dobimo podolgovato oblikovane koščke mesa, ki jih imenujemo ptički. Če nimamo krač, naredimo ptičke iz pleč ali glave frikandoja. Za eno porcijo računamo dva kosa. Ptičke posolimo, jih povaljamo v moki in jih na vroči maščobi rumeno opečemo. Preložimo jih v drugo kozico. Na preostali maščobi rahlo opražimo por. Dodamo še ostanek moke, prepražimo, nekoliko zalijemo z osnovo in dodamo ptičke. Solimo, dodamo poper in dušimo 45 minut. Nato omako pretlačimo. Primešamo ji limonin sok, gorčico ali grahovo zrnje, ki smo ga posebej dušili na maslu ali ga vzamemo iz konzerve. Jed ponovno prevremo, nazadnje ji primešamo še kislo smetano.
Namesto da meso pomokamo, lahko jed vežemo tudi z masleno kroglico.

Oglejte si recept na

Sestavine

5050 dag ptičkov (mesa iz telečjih krač)
44 dag olja
22 dag moke
0 sol
0 poper
0 muškatni orešček
0 peteršilj
0 sok četrt limone
2020 dag luščenega graha
2020 dag narezanega pora
11 dag masla
0,480,48 dl kisle smetane
0 telečja osnova