Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_ragu_720x370.jpg
Marko Herič

Recepti

Telečji ragu

120 min
120 min

Na oljčnem olju v velikem loncu pričnemo pražiti čebulo, ki jo na drobno nasekljamo. Medtem narežemo meso na 1x1 cm velike kocke. Meso solimo in popramo ter ga dodamo k čebuli. Vse skupaj počasi pražimo, medtem pa narežemo zeleno in korenček na male kocke in sesekljamo česen. Ko meso in čebula pričneta dobivati barvo, dodamo česen, stebelno zeleno, korenček in žajbelj. Dobro premešamo in zalijemo z limoninim sokom ter dodamo med. Ko se nam bo pričelo lepo gostiti, pustimo še malo kuhati. Takrat zalijemo z vinom in spet počakamo, da vino nekoliko povre. Dodamo govejo juho in kuhamo na srednjem ognju približno uro in pol. Do takrat se nam bo ragu že dobro zgostil in takrat dodamo nasekljan česen in maslo. Dobro premešamo in pustimo stati približno 15 minut, preden ga serviramo. Serviramo ga v pastetke iz listnatega testa, tako da jih napolnimo in nekoliko zapečemo s sirom. Kot priloga se odlično priležejo tudi marinirane kumarice z meto.

Sestavine

600600 g telečjega stegna
22 srednje veliki čebuli
11 žlička medu
200200 g stebelne zelene
44 stroki česna
11 sok limone
0,520,52 l belega vina
11 l goveje juhe
100100 g masla
22 žlici nasekljanega peteršilja
0,520,52 žlice nasekljanega žajblja
0 sol
0 grobo mlet poper
44 posodice (pastetke) iz listnatega testa
0 oljčno olje