Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

telecji_trakci_pehtranova_omaka_720x370.jpg
Marko Herič

Recepti

Telečji trakci v pehtranovi omaki

90 min
90 min

Na oljčnem olju prepražimo na trakove narezano čebulo. Dodamo meso, ki ga nasolimo in popramo. Korenček in por narežemo na drobno in ko je meso malo porjavelo, dodamo še por in korenček ter strt česen. Malo popražimo da vse skupaj dobi barvo, vendar moramo pazit da se por ne zažge. Vse skupaj še malo solimo in popramo, ter zalijemo z belim vinom. Pustimo da malo povre in zalijemo s piščančjim fondom. Vse skupaj pustimo da vre na majhnem ognju približno 1 uro. Nato dodamo pehtran in smetano, dodamo ščepec sladkorja (tako nevtraliziramo malo kislino, ki jo nam da vino) in povremo še 10 minut. Serviramo z žličko kisle smetane in polento s panceto.

Oglejte si recept na

Sestavine

44 telečji zrezki, narezani na trakove
22 srednje veliki čebuli
11 srednje velik por
11 korenček
44 stroki česna
22 žlički pehtrana
0,520,52 l piščančje osnove
0,520,52 l belega vina
11 dcl alpske smetane
0 ščepec sladkorja
0 malo kisle smetane
0 sol, grobo mlet poper