Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

visoska_pecenka_720x370.jpg
Mojca Polak

Recepti

Visoška svinjska pečenka

90 min
90 min

Meso ločimo od kosti in ga položimo s hrbtno stranjo navzdol. Po sredini in po vsej dolžini z nožem naredimo 1–2 cm globoko zarezo. Meso solimo, potresemo s sesekljano kumino in popopramo. V zarezo položimo blanširani korenček ter potresemo s sesekljanim česnom, peteršiljem in lovorjem. V meso zataknemo še nageljnove žbice. Vse skupaj zvijemo v rulado, jo povijemo z vrvico, položimo v pekač, prelijemo z vročo mastjo ter 1 uro in 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 °C.

Oglejte si recept na

Sestavine

11 kg svinjskega hrbta
33 korenčka
66 nageljnovih žbic
0 česen
0 lovor
0 peteršilj
0 poper
0 kumina
0 sol
0 mast za pečenje