Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • info_pomoc_720x370.jpg

SPAR PLUS

Pogosta vprašanja in odgovori

Upokojenci

Kakšna je razlika med "navadno" in upokojensko SPAR plus kartico?
Na videz so vse kartice enake. Razlika med upokojensko in navadno kartico je v dodatnih ugodnostih, do katerih so upokojenci upravičeni.

Zakaj imajo upokojenci posebne ugodnosti? Kaj pa študenti, prejemniki socialne pomoči, brezposelni …?
Upokojenci so ena največjih skupin prebivalstva, za katero smo že v preteklosti pripravljali posebne ugodnosti. Ob uvedbi SPAR plus kartice smo za upokojence ohranili vse te posebne ugodnosti, seveda pa bomo v prihodnje razmišljali tudi o ugodnostih za druge skupine prebivalstva.

Pred kratkim sem se upokojil in spremenil status na obrazcu Sprememba osebnih podatkov. Kdaj bodo podatki spremenjeni in bom lahko koristil popuste, ki veljajo samo za upokojence?
Najkasneje po preteku 15 dni boste lahko koristili vse ugodnosti, ki pripadajo upokojencem s SPAR plus kartico.

Kartice upokojenca nimam s seboj, bi pa želel že danes prejeti SPAR plus kartico. Kaj naj naredim?
SPAR plus kartico lahko dobite takoj in tudi takoj ste deležni splošnih ugodnosti imetnikov kartice. Do vnosa podatkov oz. v profil vaše kartice v sistem pa se kartica obravnava kot "navadna kartica" brez dodatnih ugodnosti za upokojence. Spremembo statusa bomo naredili po 15 dneh od dneva, ko ste v trgovini na vpogled dali kartico upokojenca.

Primer kartice upokojenca:Sem upokojenec in nimam e-maila. Ali lahko na Pristopnico napišem e-mail drugega družinskega člana?
DA. Na Pristopnico lahko napišete katerikoli e-mail. Svetujemo vam, da vpišete e-mail osebe, ki ji zaupate.

Kdaj je Sparov dan za upokojence?
Sparov dan za upokojence večinoma pripravljamo v začetku meseca, občasno tudi v sredini meseca. Točen datum se določa sproti, kupci pa so o le-tem obveščeni preko televizijskega oglasa, radia, spletne strani itd.

Ali 10% upokojenski popust velja na celoten nakup?
DA.
Popust se ne obračuna le pri sledečih izdelkih: tobačni izdelki, revije, časopisi, povratna embalaža, nakup vinjet, SPAR darilnih kartic in darilnih bonov, izdelkov blagovne znamke Tchibo, polnitev za mobilne telefone (SPAR MOBIL, Mobi, Bob, Izi mobil, Simpl), SIM kartic mobilnih operaterjev, darilnih paketov Zvezdar, Selectbox in Selectcard ter nakup in polnjenje kartice Urbana ter kar je v določenem obdobju krovno/generalno izključeno iz popustov.
Na podlagi Zakona o enotni ceni knjige (Uradni list RS, št. 11/2014) za knjige, ki so v Republiki Sloveniji na podlagi evidence Javne agencije za knjigo Republike Slovenije v prodaji prvih šest mesecev in se nahajajo na seznamu v naših poslovalnicah ter na spletni strani www.spar.si, ni mogoče uveljavljati kakršnegakoli popusta ne glede na vrsto, obliko in obseg katerekoli oglaševane prodajne akcije v družbi Spar Slovenija d.o.o..

Stara sem 25 let in prejemam pokojnino po očetu. Imam kartico upokojenc na moje ime. Ali lahko uveljavljam popust za upokojence?
Da.

Imam SPAR plus kartico z urejenim statusom upokojenca, vendar pa nisem bil deležen 10% upokojenskega popusta. Zakaj ne?
Dokler sprememba statusa ni zavedena v profil vaše SPAR plus kartice, se takojšnji popust ne upošteva avtomatsko. S kartico lahko normalno zbirate in unovčujete dobroimetje, takojšnji popust na Sparov dan za upokojence pa bo obračunan šele, ko bodo podatki z vašega obrazca vneseni v sistem oz. v profil vaše kartice.

Kupil sem izdelek, ki je prinašal 10% vrednosti na kartico. Zraven sem dobil tudi upokojenski popust. Pridobljeno dobroimetje na kartici se ne ujema z vrednostjo 10% popusta pri tem izdelku. Zakaj ne?

Pridobljeno dobroimetje je obračunano od znižane vrednosti izdelka, saj ste le-tega zaradi upokojenskega popusta kupili ceneje.

Ali lahko unovčim koristim 10% upokojenski popust in Joker popust hkrati?
Ne. Popusti na celoten nakup se ne seštevajo.

Ali lahko koristim 10% upokojenski popust in bon za 5 EUR / kupon za 10% popust / kupon za naključni popust?
Ne. Popusti na celoten nakup se ne seštevajo.

Ali lahko 10% upokojenski popust koristimo pri več nakupih na Sparov dan za upokojence?
Ne. 10% popust se upošteva le pri prvem nakupu tega dne.