• kava_720x370.jpg

SPAR znamke

SPARCAFFE 90 % ARABICA, 10 % ROBUSTA

Edinstvena mešanica, ki prepriča z bogato aromo. V mešanici prevladujejo note oreščkov, čokolade in svežega sadja, ki ustvarijo uravnotežen okus.

Vrste kave večinoma izvirajo iz Južne Amerike.

LASTNOSTI MEŠANICE
Sparcaffe je uravnotežena mešanica polnega okusa, ki jo sestavljajo zrna iz 90 % kakovostnih kav Arabika in 10 % kakovostnih kav Robusta. Zrna arabike poskrbijo za intenzivno in, z lešniki obarvano aromo, zrna robuste pa dodajo fino kremasto teksturo in kremo. Nežne note čokolade in svežega sadja poskrbijo za unikatnost in prepoznavnost napitka.

SENZORIČNA ANALIZA
Prevladujoča nota oreščkov je značilna za brazilske kave, ki so najbolj zastopane v mešanici Sparcaffe in naredijo napitek edinstven. Prav tako dober poznavalec lahko začuti noto čokolade in svežega sadja. Bogato, sirupasto telo kave se z rahlo grenkobo in želeno kislino združi v značilen in prepoznaven napitek.

POT DO MEŠANICE SPARCAFFE

Surovine
Izbrane so le prvovrstne kave , ki sestavljajo kavno mešanico Sparcaffe.
Zgodba se začne z iskanjem najboljših surovin iz Južne Amerike in Indije. Najboljša zrna posameznih žetev naravnost iz nasada v državi izvora dostavijo v našo pražarno, kjer preverijo kakovost in določijo glavne lastnosti vsake posamezne dostave.

Priprava
Vzorčimo vsak lot zato, da dobimo popolno kombinacijo končnega izdelka.
Vsak posamezen lot kave vzorčimo ter opravimo analizo z degustacijo, ki nam omogoča, da določimo kakovost in glavne značilnosti posamezne kave. Nato so surova zrna podvržena strogemu nadzoru čiščenja in mešanja v želeno kavno mešanico.

Praženje
»Just in time« praženje za kar najboljšo aromo
Proces praženja je določen glede na mešanico in namen uporabe. Natančno določena temperatura in čas praženja poskrbita, da kava razvije najbolj žlahtno in plemenito aromo. Vsaka vrsta kave razvije svoje značilne lastnosti, ki naredijo mešanico edinstveno in kot nalašč za spodbujanje posameznih čutil.

Mešanica
Najboljša mešanica za nezamenljivo aromo
Umetnost mešanja in praženja posameznih vrst kave je tisto, kar ustvari skrbno izbran in plemenit okus kavnih mešanic Sparcaffe. Iskanje ravnotežja in perfekcija recepta vse dokler ne najdemo popoln, uravnotežen okus pa naredi izbor Sparcaffe mešanice kav še bolj posebne.

200 gSPARCAFFE GOLD instant kava ima prijetno aromo in poln okus.
Izdelek je odlične kakovosti.

22,90 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

100 g, brezkofeinskaKava je sušena na način ´freeze dried´.

34,90 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

100 g


SPARCAFFE žitna kava ima prijetno aromo in poln okus.
Izdelek je odlične kakovosti.

18,90 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

600 g


Spar instant kakav je instant mešanica v granulah za pripravo napitka s kakavom. Kakav lahko uporabljamo kot dodatek k tortam, sladicam ali drugim napitkom, kot sta kava ali kapučino.

4,23 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

116 g


Vital Mestinje

34,40 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

40 g


SPAR maroški večer je zeliščni čaj z začimbami. Poleg mete so v čaju še limonska trava, cimet, ingver, nageljnove žbice in zvezdasti janež. V pakiranju je 20 vrečk po 2 g.

27,25 €/1 KG SPAR Qualitätsmarke

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?