Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • paleo-kakavno-jagodni-brownie_720x370.jpg

Nussyy®

Recepti z izdelki Nussyy®

PALEO KAKAVNO - JAGODNI BROWNIES

SESTAVINE (za 1 pekač ca. 22 x 14 cm – ustreza za ca. 10 kosov)

TESTO (osnov A)

  • 100 g kakovostnega kokosovega olja
  • 75 g pravega kakava
  • 1 jedilna žlica NUSSYY® BIO jagod v prahu
  • 4 jedilne žlice NUSSYY® BIO koščkov kakavovih zrn
  • 2 jajci (srednje veliki)
  • 6 jedilnih žlic pirine moke
  • malo stevije v prahu

PRELIV

  • 80 g kokosovega olja
  • 80 g pravega kakava
  • 25 g NUSSYY® BIO jagod v prahu
  • ca. 10 svežih jagod

PRIPRAVA

Pečico segrejemo na 180 °C. Zmešamo kokosovo olje in kakav ter zmes na kratko segrejemo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Premešamo, da dobimo enakomerno maso. Umešamo jajca, moko, NUSSYY® BIO jagode v prahu, stevijo in koščke NUSSYY® BIO kakavovih zrn. Pekač obložimo s peki papirjem in maso enakomerno porazdelimo. Pečemo 25 minut v pečici pri 180 °C. Medtem očistimo sveže jagode in jih zmešamo z NUSSYY® BIO jagodami. Stopimo kokosovo maslo in zmešamo s kakavom. Jagodno maso porazdelimo po testu ter polijemo z mešanico kakava in kokosovega olja. Za nekaj ur postavimo v hladilnik (najbolje, da pustimo čez noč).

Namig: Majhni koščki NUSSYY® BIO kakavovih zrn imajo zelo močan, rahlo grenak okus in so hkrati zelo nasitni. Zmanjšajo željo po sladkem in tudi občutek lakote. So odličen in zdrav nadomestek čokolade. Kot zanesljiv dobavitelj številnih dragocenih vitaminov aktivirajo naše življenjske moči in večajo koncentracijo.