• inovacija-2017-720x370-1.jpg

Pekarna SPAR

PRIZNANJE INOVATIVNOSTI PEKARNI SPAR

Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeljuje prestižna priznanja za najbolj inovativna živila. Pekarna SPAR je že drugo leto zapored prejela prestižno priznanje inovativnosti, ki smo ga tokrat prejeli za Ječmenov hlebček z manj soli. Kruh smo pripravili z namenom, da vam zopet ponudimo nekaj novega, dobrega in izvirnega. Pripravili smo ga iz temne pšenične moke, za polnejši okus smo mu dodali ječmen, ječmenove kosmiče, sončnična semena in lan. Posebnost ječmenovega hlebčka je, da vsebuje pol manj soli (le 0,67 g v 100 g kruha), kot jo je v običajnih vrstah kruha Pekarne SPAR. Prepričal vas bo zaradi odličnega okusa in dolgotrajne svežine.

Inštitut je zapisal:

Ječmenov hlebček predstavlja dobrodošlo dopolnitev ponudbe kruha na slovenskem trgu. Odlikuje ga bistveno znižana vsebnost soli v primerjavi z običajnim kruhom, kljub temu pa je izjemno prijetnega in zaokroženega okusa. Poleg tega je ječmenov hlebček tudi vir prehranskih vlaknin.

Več na http://lokalna-kakovost.si/slovenska-zivila-ponasajo-naslovom-inovacija-leta-2017/

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?