Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • pekarna-spar--mojstri-new2017_720x370.jpg

Pekarna SPAR

Spoznajte naše peke v Pekarni SPAR!

V Pekarni SPAR, ki letos praznuje 10. rojstni dan, na dan povprečno naredimo 15 ton pekovskih in slaščičarskih izdelkov ter z njimi polnimo police vseh trgovin SPAR in INTERSPAR po Sloveniji.

Naša Pekarna SPAR z vodjo, Boštjanom Kosom in njegovo ekipo pekov in slaščičarjev pa tehnologov in vodij proizvodnje obratuje sko­rajda brez predaha. Nočno delo jim ne uide, da lahko zgodaj zjutraj na police postavijo še tople izdelke. V najbolj zgodnjih urah delo najprej začnejo 'biskvitarji' v slaščičarni, nato sledijo še peki. Najprej naredi­jo izdelke za dopeko, nato začnejo pripravljati sveže pečen kruh. Prvi so na vrsti rženi, ponoči pa pečejo še pšenične kruhe. Del proizvodnje poteka prek proizvodnih linij, del pa še ve­dno ročno, saj stroj ne zna 100-od­stotno nadomestiti dela rok pridnih pekovskih mojstrov.

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

  • pekarna-spar-slascicarke-new2017-1_720x370.jpg

Pekarna SPAR

Spoznajte naše slaščičarke!

Poznavanje slaščičarskih tehnik, predano ročno delo in ljubezen do ustvarjanja sladkih dobrot so lastnosti, ki krasijo našo slaščičarsko ekipo Pekarne SPAR. Ko k temu dodamo še izvrstne sestavine in posluh za želje kupcev, se iz receptur rodijo slaščičarske dobrote, ob katerih si lahko obliznete prste.

Ko večina še uživa pod toplo odejo, se v Sparovi slaščičarski delavnici že prižgejo peči. Rokave si zgodaj zjutraj najprej zavihajo ‘biskvitarji’ – delo v slaščičarni namreč poteka kar v štirih izmenah, ki poskrbijo, da so slaščice na policah Sparovih trgovin ne le raznovrstne in slastne, pač pa tudi sveže. Ob 4. uri zjutraj zato najprej zadiši po maslu, linškem testu, sveže pečenem biskvitu, listnatem testu in podobnih pecivih, ki so osnova za nadaljnje delo. Naslednja izmena slaščičarskih mojstrov pripravi kreme, polnila, marmelade in oblive, popoldne pa so poleg rezanja, prelaganja in pakiranja na vrsti tudi najbolj romantična slaščičarska opravila – krašenje tort in drugih slaščic. Do 20. ure so sladka naročila pripravljena za dostavo v trgovine.

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR

Pekarna SPAR