Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • clanek-slascice_720x370-1.jpg

Pekarna SPAR

Slaščice

Ročna izdelava

Poznavanje slaščičarskih tehnik, predano ročno delo in ljubezen do ustvarjanja sladkih dobrot so lastnosti, ki krasijo slaščičarsko ekipo Pekarne SPAR. Ko k temu dodate še izvrstne sestavine in posluh za želje kupcev, se iz receptur rodijo slaščičarske dobrote, ob katerih si lahko obliznete prste. Slaščičarke iz Pekarne SPAR vsak dan pripravijo več kot 40 različnih vrst okusnih slaščic – vas zanima, kako?

V slaščičarni Pekarne SPAR slaščice skrbno izdelujejo že skoraj 10 let. Ko večina še uživa pod toplo odejo, se v Sparovi slaščičarski delavnici že prižgejo peči. Rokave si zgodaj zjutraj najprej zavihajo ‘biskvitarji’ – delo v slaščičarni namreč poteka kar v štirih izmenah, ki poskrbijo, da so slaščice na policah Sparovih trgovin ne le raznovrstne in slastne, pač pa tudi sveže. Ob 4. uri zjutraj zato najprej zadiši po maslu, linškem testu, sveže pečenem biskvitu, listnatem testu in podobnih pecivih, ki so osnova za nadaljnje delo. Naslednja izmena slaščičarskih mojstrov pripravi kreme, polnila, marmelade in oblive, popoldne pa so poleg rezanja, prelaganja in pakiranja na vrsti tudi najbolj romantična slaščičarska opravila – krašenje tort in drugih slaščic. Do 20. ure so sladka naročila pripravljena za dostavo v trgovine.

V Sparovi slaščičarni vsak dan izdelajo več kot 40 različnih izdelkov. »Če seštejemo vse skupaj, na dan pripravimo približno 1600 kilogramov slaščic, konec tedna pa se ta številka skoraj podvoji,« nam je zaupala vodja Sparove slaščičarne Lea Žumer Valenčič. Najbolj priljubljena slaščica je torta, sledi pa ji cela paleta skrbno izdelanih poslastic, od rezin do rolad, zavitkov in pit ter ježkov in indijančkov. Redno spremljajo tudi novosti, obiskujejo sejme in sodelujejo z dobavitelji surovin, zaradi česar je njihova ponudba vedno v koraku z najnovejšimi slaščičarskimi smernicami. In to kljub temu, da je slovenski kupec zelo klasičen in zlepa ne spreminja svojih navad ali okusov, na katere je navezan. »Med Slovenci so najbolj priljubljeni okusi kombinacije čokolade in karamele, pravi hit sta klasična kremna rezina in njena različica, zagrebška rezina, na kateri smo še posebej ponosni,« pove Lea Žumer Valenčič. Pripravljajo jih namreč po lastnem receptu, ki ponuja odličen okus, zato ni nič čudnega, če se z njimi sladkajo tudi v Avstriji. Hiter tempo, natančna izdelava in prefinjen okus slaščic pa ne zahtevajo le izučenih slaščičark, pač pa celoten ‘orkester’ – dobro uglašeno ekipo različnih profesionalcev. »Naša 35-članska ekipa poleg slaščičark združuje tudi živilske tehnike in inženirje, vsi pa imajo izvrsten občutek in posluh za to delo,« razlaga Lea Žumer Valenčič. Prav zato so slaščice iz slaščičarne SPAR kljub industrijski etiketi izdelane obrtniško. Z vso potrebno predanostjo in ljubeznijo.