Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • spar-kot-nekoc_720x370.jpg

SPAR Kot nekoč

Posejmo in ohranimo avtohtone slovenske sorte

V Sparu Slovenija smo zavezani k razvoju lokalnega okolja, zato skrbimo, da velik del naše ponudbe predstavljajo izdelki slovenskega izvora. Za vas smo pripravili izjemen izbor semen starih slovenskih sort vrtnin, ki so del naše nove linije SPAR Kot nekoč. Posejte jih to pomlad in pomagajte ohraniti avtohtone sorte vrtnin, naš zaklad za danes in jutri.

 

Projekt smo zasnovali v sodelovanju s strokovnjaki Semenarne Ljubljana, ki že desetletja vzdržujejo banko tradicionalnih
avtohtonih semen.
 

 

Posejte semena SPAR Kot nekoč in pomagajte ohraniti avtohtone slovenske vrtnine, ki vas bodo razveselile s plodovi pristnega in polnega okusa. Za vas smo pripravili različna semena avtohtonih slovenskih sort solate, fižola, paradižnika, čebule, repe, korenja, kolerabe in več sort motovilca ter čebulček in semenski krompir.

 

 

 

 

Prednosti avtohtonih sort so:

  • neprecenljiva kulturna dediščina
  • prilagojenost na naše podnebne razmere in zemljo
  • odpornost proti škodljivcem in boleznim rastlin
  • temelj prehranske samooskrbe
  • biološka pestrost Slovenije

Letos posejte avtohtona semena SPAR Kot nekoč

Da avtohtone sorte postanejo aktivne in da njihovo seme lahko kupimo ter posejemo, skrbijo v Selekcijsko-poskusnem centru Semenarne Ljubljana. V neposredni bližini Ptuja vsako leto zasejejo številne avtohtone sorte vrtnin. Z veliko truda in predanosti zaposleni v Selekcijsko-poskusnem centru Ptuj pridelajo kakovostna semena avtohtonih slovenskih sort SPAR Kot nekoč, ki jih dobite samo v trgovinah Spar in Interspar.

SPAR znamke

SPAR Kot nekoč

SPAR Kot nekoč

Ponudba velja v trgovinah SPAR, megamarketih INTERSPAR in franšiznih trgovinah SPAR partner. Izbira izdelkov je omejena ali določena z velikostjo posamezne trgovine in njene prodajne politike. Slike so simbolične.