Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

SPAR Kot nekoč


Posejmo in ohranimo avtohtone slovenske sorte!

SPAR Kot nekoč



Ta visoki fižol uporabljamo v obliki stroka ali
zrna. Kali 8 do 10 dni in potrebuje oporo. Ima mesnate, ploščate in rumene stroke ter rjava zrna. Stroki so mehki in se hitro skuhajo. Zrna so odlična v enolončnicah in drugih fižolovih jedeh.

SPAR Kot nekoč



Ta visoki fižol uporabljamo v obliki stroka ali
zrna. Kali 8 do 10 dni in potrebuje oporo. Ima
dolge in široke zelene stroke ter sivorjava zrna.
Stroki so mehki in se hitro skuhajo. Zrna so
odlična v enolončnicah in drugih fižolovih
jedeh.

SPAR Kot nekoč



Visoki fižol z rumenimi ploščatimi stroki. Kali
8 do 10 dni in potrebuje oporo. Stroki so
zelo dolgi, široki, mesnati in so primerni za
solate in omake. Kuhamo ga kratek čas (do
20 min.).

SPAR Kot nekoč



Visoki fižol za zrnje, ki kali 8 do 10 dni in
potrebuje oporo. Zelo rodna sorta za
pridelavo zrnja okrogle oblike in sivkaste
barve. Zrnje uporabljamo za različne
fižolove jedi.

SPAR Kot nekoč



Nizki fižol za zrnje, ki kali 8 do 10 dni. Zelo
rodna sorta za pridelavo pisanega zrnja, ki
ga uporabljamo za različne jedi.

SPAR Kot nekoč



Nizki fižol za zrnje. Zelo rodna sorta za
pridelavo zrnja rjavordeče barve. Kali 8 do
10 dni. Uporabljamo mlado zrnje v mlečni
zrelosti, kar je posebnost slovenske
kuhinje.

SPAR Kot nekoč