• premium_zgodba_2_720x370.jpg

SPAR Premium

SPAR Premium zgodbe

Okus, ujet v diamantnem gomolju

Tartuf, diamantni gomolj, nas sprva zaradi oblike odvrne, nato pa za vselej prevzame s svojim vonjem, okusom in pravim čutnim doživetjem. Svetovni gastronomski mojstri že več stoletji častijo tartuf, ki si je skozi zgodovino prislužil častni naziv »hrana bogov« in postal sinonim ekskluzivnosti. Tartufata, ki navdušuje duha in poživi telo, je sedaj na voljo v sklopu linije izdelkov SPAR PREMIUM.

Tartuf je zagotovo najbolj cenjen in iskan podzemni gomolj, vse od časa antike. Zgodba pravi, da je ta plemenita goba nastala s kombiniranjem vode, toplote in strele, naravnih elementov, ki od nekdaj krojijo naša življenja. Navdihnila je številne pisatelje, med drugimi rimskega poznoantičnega pesnika Juvenala, ki je verjel, da je dragocena goba nastala iz strele, ki jo je Jupiter vrgel v neposredno bližino svetega hrasta. Na tej točki naj bi se v tartufih razvila tudi »aroma kvintesence«, ki v človeku zbuja ekstazo. Tako še danes velja izročilo, da je tartuf afrodiziak. Hrana plemstva in nekdanjih dostojanstvenikov je sedaj dostopna vsem v obliki SPAR PREMIUM tartufate – pesta iz tartufov, šampinjonov in oliv v oljčnem olju, proizvajalca Zigante Tartufi.

Postopki nabiranja tartufov skozi čas

Tik pod površjem zemeljske skorje, daleč od naših oči, se skriva čudežni gomolj, ki buri duhove svetovne kulinarične stroke. Ostri čuti sprva prašičev, danes pa psov, so ključni element v procesu iskanja te kulinarične specialitete. Psi, večni spremljevalci človeka, ki jih le-ta izuri, oblikujejo izostren občutek za ta prefinjen vonj tartufa. V trenutku, ko slednjega prepoznajo v naravi, vestno pokažejo gospodarju, kje mora izkopati luknjico. Tartufarji s posebno lopatico izkopljejo tartuf iz zemlje, nato pa luknjico ponovno prekrijejo in tako omogočijo rast novega tartufa.

Družba Zigante Tartufi, prva in edina istrska družba, specializirana za proizvodnjo izdelkov iz tartufov, prisega na vrhunsko kakovost in se ob klasični tradiciji iskanja tartufov združuje z moderno tehnologijo pakiranja. Ključen poudarek namenjajo nadzoru nad vsakim gomoljem, ki uspeva v srcu našega Sredozemlja. Želja po ohranitvi ekskluzivnosti narekuje družinskemu podjetju s 30-letnimi izkušnjami na področju iskanja tartufov prodajo zgolj najboljših gomoljev.

Beli in črni diamant
Na področju Istre sta najbolj cenjeni in iskani vrsti beli in črni tartuf. Beli istrski tartuf, ki ga je mogoče najti le v poznem poletju, jeseni in zgodaj pozimi, je najbolj razširjen v gozdovih ob dolini reke Mirne. Črni tartuf pa je bolj razširjen na hribovitih območjih Istre z veliko rdeče prsti terine in gozdnimi površinami. Istrska tartufata, danes del asortimenta SPAR PREMIUM, tako skriva v sebi čare in okuse istrskih tartufov, ki uspevajo v pristnem naravnem okolju.

Guinnessov tartuf dokazuje …
SPAR PREMIUM s ponosom predstavlja nov izdelek SPAR PREMIUM tartufata, ki je postal del nove visokokakovostne linije izdelkov. Tako bodo gurmani okusili najboljšo tartufato in si užitke pričarali vsak dan. Posebnost in ekskluzivnost ponujenega istrskega izdelka pa dokazuje tudi Guinnessova knjiga rekordov, kamor se je leta 2000 vpisalo podjetje Zigante Tartufi. Oktobra 1999 je namreč Giancarlo Zigante našel največji tartuf, težak 1,31 kilogramov, in tako zgodbo o najboljših istrskih tartufih ponesel po celotnem svetu

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?