• premium_zgodba_4_720x370.jpg

SPAR Premium

SPAR Premium zgodbe

Slovenski specialiteti: orehova in pehtranova potica

Orehova in pehtranova potica sta že od nekdaj slovenski specialiteti, ki sladkata prav vsak praznik, slavje ali pa le poseben dan. Potica z bogatim nadevom je poznana povsod po svetu, kjer velja tudi za »ambasadorko Slovenije«. Dobrota iz kvašenega testa je vrhunski izdelek, ki nudi prav poseben sladkoben vonj in okus. Je ena od slovenskih posebnosti, ki je vse do danes obdržala svoje slovesno mesto na domači mizi.

Nova linija Spar Premium ponuja naravne domače izdelke vrhunske kakovosti, med njimi tudi SPAR PREMIUM orehovo in pehtranovo potico. Potice nastajajo v skrbno kontroliranih pogojih pod budnim očesom izkušenih pekov, ki pripravljajo slastne nadeve. Kljub temu da potica velja za praznično specialiteto, pod rokami pekarskih mojstrov nastaja dnevno.

Tradicijo ohranjajo naše babice

Orehovo potico je v davnih časih omenjal že Valvasor, ki je beležil utrip ljudi in domačij dežele Kranjske. Čeprav je spoznal številne dežele, narode in naravne znamenitosti, so ga najbolj navduševale domača zemlja in njena naravna bogastva, običaji in jedi. Pridne roke naših babic še danes ohranjajo tradicijo peke potice ter skušajo pričarati okusno in mamljivo sladico. Potica že vrsto let združuje različne generacije in oživlja spomine, ki si jih delijo tudi slovenski izseljenci. Potico namreč vedno znova radi ponesejo v tuje dežele.

Pekarna Žito s peko oživlja spomine
Potice izdelujejo v pekarni Žito, kjer pri peki uporabljajo le najboljše naravne sestavine. Dobrote in srečo želijo deliti z drugimi, hkrati pa s peko ohraniti tradicijo in slovenske specialitete.   

Najboljše sestavine za najslajše dni 
 
Orehova in pehtranova potica sta narejeni iz skrbno izbranih in zdravih sestavin. Oreh se pri jedeh uporablja že od nekdaj, hkrati pa simbolizira trdnost. Poleg oreha se pri poticah pogosto uporablja tudi pehtran, vrtna grenko-sladka začimba, ki naj bi jo pri jedi prvič uporabili Kitajci. Orehova potica SPAR PREMIUM, ki jo izdeluje Pekarna Žito, vsebuje kar 56 % orehovega nadeva, pehtranova pa 49 %.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?