Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • umazane-kuhinjske-skrivnosti-720x370.jpg

Trendi

Umazane kuhinjske skrivnosti

V kuhinji se skriva, če verjamete ali ne, leglo bakterij. Najpogostejša gojišča?

KUHINJSKE KRPE vsebujejo največ bakterij, ki jih veselo raznašamo okoli. Krpe je dobro oprati vsak dan, in to v pralnem stroju na 90 stopinjah Celzija. Najbolj priročne so krpe iz mikrofibre ali bombaža, še posebej praktične in higienske pa so vlažne krpe Splendid za enkratno uporabo.

HLADILNIK je gojišče bakterij vrst Listeria in E. coli. Te se namnožijo predvsem na nepokriti hrani, ki smo se je dotikali z umazanimi rokami. Hladilnik bi morali očistiti enkrat tedensko, predvsem pa vsakič, ko vanj prinesemo novo 'pošiljko' živil in hrane.

ODCEJALNIK očistite vsak dan. Za to opravilo priporočamo raztopino kisa, limonovega soka in vroče vode, ki deluje antibakterijsko in ki nerjaveče jeklo čisti do sijaja.