Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • po-mehisko-720x370.jpg

Ideje

PO MEHIŠKO

Mehika je dežela neštetih raznolikosti. Tako kot sta pestri tamkajšnja pokrajina in kultura, je barvita tudi mehiška kuhinja. Znana po svežih sestavinah, pestrosti začimb in raznovrstnosti okusov, očara s svojo preprostostjo na eni in kompleksnostjo arom na drugi strani. Osnova so slastne tortilje, najbolje koruzne, ki spremljajo večino mehiških jedi. Dodajte svežo zelenjavo in meso ter začimbe in pričarajte prave pravcate mehiške specialitete.


Potrebujete:

4 tortilje, 5 listov zelene solate, 400 g piščančjega fileja, 1 rdečo papriko, 1 bučko, 1 mango, 1 paradižnik, 1 čebulo, 2 žlici olivnega olja, sol in poper.

Priprava: Solato operite in osušite. Piščančje meso narežite na trakove, tako kot papriko in bučko. Mango olupite, razpolovite in mu odstranite koščice, nato meso narežite na tanke koščke. Na rezine narežite tudi paradižnik in čebulo. V srednje veliki ponvi segrejte olivno olje in na njem popecite piščančje meso ter ga po okusu začinite. Popecite tudi bučke. Tortilje najprej obložite s solatnimi listi ter po njih porazdelite meso, zelenjavo in mango. Tortilje zvijte in postrezite.


Potrebujete: 8 koruznih tortilj taco, 5 listov zelene solate, 3 paradižnike, 1 rdečo papriko, 1 kumaro, 1 čebulo, 3 stroke česna, 150 g sira čedar, 1 žlico olja, 350 g mletega govejega mesa, 1 žličko mletega rdečega čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, sol in poper.

Priprava: Solato operite in narežite, tako kot paradižnike, rdečo papriko in kumaro. Čebulo in česen sesekljajte, sir pa naribajte. V ponvi segrejte olje, dodajte mleto meso, čebulo in česen ter na zmerni temperaturi med nenehnim mešanjem pražite 5 minut. Dodajte žličko mletega čilija in rdeče paprike, solite ter poprajte. Dobro premešajte in pražite še 2 minuti. Pečico segrejte na 180 °C. Tortilje taco zložite na pekač in ga za nekaj minute potisnite v ogreto pečico. Koruzno tortiljo nadevajte s pripravljenim mesom in z narezano zelenjavo ter s sirom in postrezite.