Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • negujte-720x370.jpg

Trendi

Negujte se naravno

Se zavedate odgovornosti za svet, v katerem živite, hkrati pa želite sebi in svoji koži ponuditi čim bolj naravne ter do okolja in zdravja prijazne sestavine? Naravna kozmetika, ki v zadnjem desetletju v svetu lepote predstavlja velik trend, je pravšnja izbira.

Koža je naš največji organ, ki nas varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi in vdori mikrobov. V povprečju vsak dan nanjo nanesemo ali popršimo deset različnih kozmetičnih izdelkov in ker koža ni le zunanja pregrada, ki nas ščiti pred svetom, pač pa močno vpojna 'goba', prek katere kozmetične sestavine prehajajo v telo, smo vsak dan izpostavljeni približno 130 kemikalijam. In to samo zavoljo kozmetike.

Kako te sestavine v kombinacijami z drugimi telesnimi snovmi dolgoročno delujejo na naše zdravje, še ni povsem jasno, znano pa je, da nekatere izmed njih za telo niso najbolj blagodejne. Med njimi so parabeni, mineralna olja, silikoni in konzervansi, ki jih povezujejo z razdraženostjo kože ter z razvojem kontaktnega dermatitisa in alergij, pa pospeševalci vpijanja (PEG), nikelj, sintetično pridobljene dišave, umetna barvila in druge agresivne snovi. Če bi se radi vsemu temu izognili, posezite po naravnem.

In kaj pravzaprav je naravna kozmetika? Gre za izdelke, ki temeljijo na ideji, da je celoten postopek – od izbire surovin do predelovanja in pakiranja –, prijazen do narave. Tovrstni pripravki vsebujejo stoodstotno naravne sestavine iz kontrolirane pridelave, nikakor pa ne

kemikalij, umetnih dišav, konzervansov, barvil in drugih snovi, ki jih v klasični kozmetiki najdemo obilo. Zaradi tega je naravna kozmetika do kože manj agresivna.

Naravna kozmetika mora biti opremljena s certifikati, ki dokazujejo do okolja prijazno pridelavo, odsotnost človeku škodljivih snovi pa tudi etično ravnanje z živalmi, kar pomeni, da naravna kozmetika ni preizkušena na živalih. Lonček naravnega kozmetičnega izdelka deluje v sozvočju z naravnimi procesi organizma in v koži vzpostavlja naravno ravnovesje, tako da ji pomaga pri samooskrbi in obnovi.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako lahko svoje lepotne rituale naredite čim bolj naravne oziroma kaj morate vedeti o uporabi naravne kozmetike.

Beseda naravno, zapisana na embalaži, še ne pomeni, da je izdelek resnično povsem izdelan iz naravnih sestavin. Da bi lažje ugotovili, v kolikšni meri je določen izdelek naraven oz. ekološki, preverite certifikat pooblaščenega organa. Med najpogostejšimi so certifikati BDIH, Ecocert, NaTrue, Siol Association in Cosmebio, ki natančno določajo količino naravnih ali organsko pridelanih snovi, tako kot tudi vsebnost drugih sestavin.

Če s svojim kozmetičnim nakupom ne želite obremenjevati okolja, je pomembna tudi embalaža izdelka. Izberite do okolja prijazno embalažo, ki je biorazgradljiva in naravnega izvora.

Naravna kozmetika zaradi vsebnosti naravnih vsebin ne ponuja standariziranih oblik niti rezultatov. Pri enakih izdelkih lahko pride do odstopanj v barvi, teksturi ali vonju. Tudi rezultatov morda ne boste opazili ali občutili takoj, saj narava za svoje 'delo' potrebuje nekoliko več časa kot kemija.

Od naravnih kozmetičnih izdelkov, še posebej od gelov za prhanje in šamponov, nikar ne pričakujte bogate pene, saj vsebujejo bolj blage sestavine. Kljub temu pa čistilna učinkovitost teh izdelkov ni nič manjša.

Naravni izdelki ne vsebujejo umetnih dišav, zato boste potrebovali nekaj časa, da se boste navadili na njihov naraven vonj. Ta je sicer prijeten, vendar povsem drugačen od močnih umetnih dišav, ki ste jih sicer vajeni.

400 ml


3 vrste:
- z mandljevim oljem in brezo
- ginseng in pompelmo
- z arganovim oljem in jojobo

8,73 €/1 L Verde Vera

250 ml


2 vrsti:
- s karitejem in jojobo
- z mandljevim oljem

15,16 €/1 L Verde Vera

150 ml


s pomarančo in oljem jojobe

19,93 €/1 L Verde Vera