Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • kuhna-pa-to-720x370.jpg

Vse za lepši jutri

SPONZORSTVO PROJEKTA KUHNA PA TO

Z veseljem smo letošnje šolsko leto 2017/2018 podprli projekt društva Vesela kuhinja - KUHNA PA TO, kjer že sedmo leto aktivno sodelujejo osnovne šole Slovenije.
V okviru projekta potekajo tekmovanja med osnovnošolci od 3. do 9. razreda in promocije slovenske prehranske tradicije. Namen celotnega projekta je:

  • obuditi slovensko prehransko kulturno dediščino,
  • navdušiti mladostnike k uporabi lokalnih sestavin,
  • navdušiti jih za dejavnosti povezane s pridelovanjem prehrane ali izbiro poklica,
  • sprejeti zdrav in odgovoren način življenja.

Vse za lepši jutri

Slovenski osnovnošolci že vihtijo kuhalnice. Dan slovenske hrane, v petek, 17.11.2017 je v šolske kuhinje ponovno stopilo preko 500 osnovnošolcev, najrazličnejših slovenskih pokrajin in svojim sošolcem na 52 osnovnih šolah postreglo s tradicionalnim zdravim slovenskim kosilom.S projektom Kuhnapato smo bili prisotni na 2. Nacionalni konferenci na Brdu pri Kranju
. Sledimo našemu poslanstvu in spoznavamo prehransko kulturo naših prednikov, lokalno pridelano hrano, značilno za posamezne regije ali pokrajine, ki jo ob zapovedih letnih časov znamo uporabiti v velikih šolskih kuhinjah in kasneje na krožnikih, ki bi jih zavidali v marsikateri slovenski gostilni. Otroci OŠ Sostro, OŠ Vižmarje Brod in OŠ Staneta Žagarja Lipnica so podali nekaj zdravih, okusnih in očem prijaznih idej za ustvarjanje prigrizkov, ki nam ob kulinaričnih užitkih povrnejo moč ali dajo spodbudo za gibanje. 

Več na www.kuhnapato.si, na Facebook: Kuhnapato Projekt