• vipava-720x370.jpg

Vse za lepši jutri

Sto otrok Ciriusa Vipava razveselili z igračami, zbranimi v praznični akciji

V tradicionalni praznični akciji »Srečo je lepo deliti« smo zbrali sto igrač in jih med miklavževanjem podaril otrokom Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje v Vipavi.

Sredi novembra smo organizirali sedaj že drugo spletno nagradno akcijo »Srečo je lepo deliti« in k sodelovanju povabili vse, ki so veselje ob obdarovanju pripravljeni deliti z drugimi. Sodelujoči so v dobrodelni akciji lahko sodelovali z igranjem igre spomin na spletni strani, pri čemer smo za vsako osvojeno nagrado – igračo, drugo igračo podarili otroku iz centra CIRIUS Vipava.

Skupaj s sodelujočimi smo zbrali sto igrač in z njimi med miklavževanjem obdarili otroke s posebnimi potrebami, ki se izobražujejo in usposabljajo v CIRIUS Vipava. Otroci so bili nad pozornostjo navdušeni, saj bodo prihajajoče praznike lahko preživeli ob igri s Talking Tomom, Barbie punčkami, kocko aktivnosti, se urili med igranjem s senzoričnimi in motoričnimi igračami ter se pomerili v družabnih igrah. Otrokom smo želeli zagotoviti lepe praznike in jim olajšati terapevtski program, ki bo z novimi igračami še nekoliko bolj razigran. V okviru dobrodelne akcije smo se povezali s Centrom za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje v Vipavi, ki že 50 let izobražuje in usposablja otroke ter mladostnike s posebnimi potrebami. Na pol stoletja dolgi poti poučevanja, vzgajanja, prilagajanja in spoznavanja v Centru ni manjkalo zanimivih dejavnosti, projektov in družabnih dogodkov, kot je bilo tudi letošnje miklavževanje z dobrodelno predajo igrač.

Ob podaritvi igrač je ravnateljica CIRIUS Vipava Kristina Bratina izrazila hvaležnost in povedala: »V CIRIUS Vipava se s ponosom oziramo v 50-letno zgodovino in uspešno nadaljujemo z izvajanjem naših programov, ki jih plemenitijo tudi pozitivne akcije, kakršna je bila letošnja donacija igrač podjetja SPAR Slovenija. Veseli nas, da so v Sparu prepoznali pomen našega Centra in v okviru letošnjega miklavževanja presenetili otroke s praktičnimi in zanimivimi igračami, s katerimi bo naš vsakdan še bolj dinamičen.«

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?