Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?

  • paradiznikova-omaka-z-incuni_720x370.jpg

Manj soli. Več vitalnosti.

Kulinarični namig – Za poln okus brez dodajanja soli!

Paradižnikova omaka z inčuni

Ste vedeli, da jedi, ki smo ji dodali inčune, ni treba dosoljevati. Okusno omako za špagete pripravimo tako, da na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo inčune in jih premešamo, da razpadejo. Nato dodamo zrel paradižnik, malo limoninega soka, narezane oljke, baziliko in čili, za ljubitelje bolj pikantnih jedi. Primešamo še nekaj žlic vode in pustimo, da se omaka pokuha in zgosti. Kuhane špagete stresemo v posodo z omako in na hitro premešamo. Na koncu posujemo svež peteršilj ali baziliko.