• Odgovorni_do_zivil_in_lokalnega_okolja-720x370.jpg

Vse za lepši jutri

Odgovorni do živil in lokalnega okolja

Od leta 2014 dalje intenzivno vodimo politiko in prakso družbeno odgovornega ravnanja z živili s pretečenim rokom minimalne uporabe, velik poudarek pa namenjamo tudi okolju prijazni embalaži, ki pomembno vpliva na zmanjšanje obremenjenosti narave.

V podjetju SPAR Slovenija se zavedamo, da hrana ni odpadek, zato vsakodnevno spremljamo izdelke in poskrbimo, da v naši zalogi ostane zelo malo živil z minimalnim rokom trajanja. Politiko ravnanja z živili, ki ne gredo v prodajo in jih lahko podarimo v dobrodelne namene, smo začrtali že v letu 2013. Sodelujemo z dobrodelno organizacijo Distrikt 129, Slovenija v akciji Viški hrane in Zvezo Lions klubov, ki konec delovnega dne v naših trgovinah prevzame pripravljeno hrano in jo razdeli med pomoči potrebne posameznike ali družine. Projekt darovanja hrane intenzivno širimo v vse več naših trgovin, pri čemer smo v letu 2015 vanj vključili že 27. trgovino SPAR in INTERSPAR. Zavedamo se, da lahko s svojimi dejanji razbremenimo tudi okolje, zato kupce spodbujamo k uporabi nakupovalnih vrečk in torb iz 100-odstotno recikliranega materiala, ki so namenjene večkratni uporabi, na izbiro pa imajo tudi nakupovalne kartonske škatle in biološko razgradljive vrečke iz rastlinskih olj. V SPAR Slovenija si v okviru trajnostne strategije prizadevamo za razvoj novih in okolju prijaznih izdelkov. Mednje spada tudi mrežica, v kateri so biološki izdelki SPAR Natur, saj je izdelana iz celuloznih vlaken ter tako popolnoma razgradljiva, in zaščitna folija, ustvarjena iz obnovljivih virov. Naši zavezi sledi tudi celotna linija kozmetičnih izdelkov Verde Vera, ki je pakirana v biološko razgradljivo embalažo iz 100-odstotno naravnega izvora, saj je ustvarjena iz sladkornega trsa in lesnih vlaken iz trajnostnega gospodarjenja z gozdovi.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?