Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro.

Vse za lepši jutri

V Sparu smo ponosni, da smo pomemben partner lokalnemu okolju. Vsak dan se trudimo ustvarjati prijazno izkušnjo in zagotavljati pestro ter kakovostno izbiro. Omogočamo delovna mesta in spodbujamo razvoj potenciala tako posameznikov kot skupin. Skrbimo, da ima naše delovanje čim manjši vpliv na naravo. Pomagamo ohranjati kulturno in naravno dediščino. Srčno delimo dobro in prispevamo k lepšemu jutri tistih, ki tega sami ne zmorejo. Že več kot 28 let in tako bo tudi v prihodnje.

Trajnostno poročilo za leto 2019

SPAR Slovenija o svojem trajnostnem razvoju vsako leto poroča v okviru mednarodnega koncerna, v samostojnem dokumentu pa poroča tretjič. Zadnje lastno trajnostno poročilo je podjetje izdalo za leto 2015. Poročilo za leto 2019 je pripravljeno v skladu z mednarodnimi standardi trajnostnega poročanja Global Reporting Initiative GRI - osnovna verzija.
 

Več >>

Hrana ne sodi v smeti

 

Ste vedeli, da v povprečju vsak Slovenec letno zavrže za kar 68 kg hrane? Da bi to številko pomagali zmanjšati, smo se v sklopu projekta Hrana ne sodi v smeti povezali z vrhunskim kuharskim mojstrom Markom Pavčnikom. Skupaj smo med drugim pripravili spletno serijo »Video za v smeti«, v kateri chef Pavčnik nazorno pokaže in razloži, kako porabiti sestavine, ki bi jih običajno zavrgli.

 

Več >>

Razmišljaj EKOlogično

Z družbeno odgovorno akcijo spodbujamo ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo plastičnih vrečk in trajnostno ravnanje. Trajnostno usmeritev pa udejanjamo tudi pri prenovi obstoječih in gradnji novih trgovin.

 

Več >>

Dobro med nami

Verjamemo, da šteje vsako dobro delo. Zato se trudimo biti čim bolj vpeti v lokalno okolje in prispevati za dobre namene v naši bližini. Za dobrodelnost, kulturo, šport in okolje. Ponosni smo, da je tudi zaradi nas dobro ves čas med nami.

 

Več >>

Naša zaveza: spreminjamo vsebnost sladkorja in soli

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti pri skrbi za javno zdravje in spodbujanju zdravega življenjskega sloga. S proizvajalci izdelkov znamke Spar smo sklenili partnerstvo, da vam dnevno zagotovimo pestro ponudbo kakovostnih izdelkov. Izbranim izdelkom smo tako spremenili vsebnost dodanega sladkorja in soli, ker vam želimo ponuditi drugačno izbiro. V okviru zaveze spodbujamo uživanje pestre in uravnotežene hrane ter zdrav življenjski slog.

 

Več >>