S tremi zimskimi botri uresničujemo skrite želje

SPAR postal četrti zimski boter

V Sloveniji v revščini živi več kot 50.000 otrok. Kot vsi otroci, imajo tudi oni med božičnimi prazniki skrite želje, ki pa pogosto ostanejo neizpolnjene, saj jih njihovi starši ne morejo uresničiti. To je bil glavni razlog, ki je združil tri prostovoljke s preprosto idejo – zbrati pisemca, ki so jih otroci iz socialno ogroženih družin napisali trem dobrim možem in poiskati prostovoljce, ki so pripravljeni priskrbeti ta darila. Rodil se je projekt Trije zimski botri, ki je prvo leto osrečil 500 otrok, drugo leto že tisoč, lansko leto pa kar 2.856 otrok.

Letos smo priskočili na pomoč Trem zimskim botrom

Vsako leto Trije zimski botri v sodelovanju z enotami Zveze prijateljev mladine Slovenije in drugimi humanitarnimi ter dobrodelnimi društvi in organizacijami pridobijo pisemca otrok iz socialno ogroženih družin.

V Sparu Slovenija smo prevzeli 100 pisem, ki so jih napisali otroci in jim priskrbeli darila, ki si jih potihoma želijo.

Priložnost za sodelovanje s projektom Trije zimski botri smo v Sparu Slovenija sprejeli z velikim veseljem in še večjo odgovornostjo do tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Projekt smo izpeljali skupaj z našimi dobavitelji in tako poskrbeli, da otroci letos med prazniki ne ostanejo brez svojega težko pričakovanega novoletnega darila.