Kremni mlečni riž s sadjem in z meringo

SESTAVINE

  • riž
  • mleko
  • sol
  • sladkor
  • maslo
  • mango, hruške, jabolka
  • beljaki
  • sladkor v prahu

PRIPRAVA


MLEČNI RIŽ S SADJEM
Mlečni riž pripravimo tako, da riž skuhamo v osoljenem mleku. V kuhan riž vmešamo sladkor in maslo. Poljubno sadje zrežemo na kocke, pokapamo z limoninim sokom in serviramo z mlečnim rižem. Najbolje se bo obnesel mango, jabolka, hruške …

MERINGA
Beljake stehtamo in stepemo v sneg skupaj z enako količino sladkorja. Ko je sneg narejen, mu dodamo enako količino sladkorja v prahu. Nežno premešamo in razmažemo na peki papir ter sušimo 2 uri na 100 °C.

Postrežemo tako, da na riž nadevamo pripravljeno sadje in na vrhu dodamo nalomljeno meringo.

 

NASVET

Če mango še ni popolnoma zrel, ga zavijemo v papirnato vrečko in pustimo dva dneva v toplem in temnem prostoru. Potem ga prestavimo v hladilnik, kjer bo počakal do enega tedna. Če ga imamo veliko, ga lahko zamrznemo tako, da ga olupljenega in narezanega položimo na peki papir in shranimo v zamrzovalnik. Ko zamrzne, ga preložimo v plastično vrečko.