Skrb za okolje je naša prioritetna naloga.

TRAJNOSTNI RAZVOJ NA PRVEM MESTU

Skrb za okolje je naša prioritetna naloga. Uresničujemo jo z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v naših trgovinah, obenem pa želimo odgovornost do narave približati tudi našim zaposlenim in kupcem. Prav zato na različne načine izpostavljamo pomembnost ločevanja odpadkov in spodbujamo k manjši rabi plastičnih vrečk.

NAŠA ZAVEZA ZA LEPŠI JUTRI

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

DOLGOROČNO ZMANJŠEVANJE PORABE PLASTIKE SE ZAČNE PRI VSAKEM POSAMEZNIKU.

Sledimo naši ekološki zavezi, s katero zmanjšujemo količine plastične embalaže, uporabljamo biorazgradljive materiale in spodbujamo večkratno uporabo embalaže.

OD BESED K DEJANJEM

Zmanjševanje porabe plastike se je začelo z uporabo trajnostnih vrečk, danes pa je alternativ plastični embalaži vedno več.

V Sparu Slovenija so v sklopu svoje ekološke zaveze začeli spreminjati embalažo svojih izdelkov, zato lahko na Sparovih policah že danes najdete celo vrsto izdelkov, kjer so plastično embalažo zamenjali za okolju bolj prijazno alternativo.

BIO JOGURTI V OKOLJU PRIJAZNI EMBALAŽI

TANJŠA EMBALAŽA

  • Ste vedeli, da imajo jogurtovi lončki SPAR Natur*pur s kartonskim ovojem 50 % MANJ PLASTIKE od jogurtov v običajnih plastičnih lončkih?
  • Sadne jogurte SPAR Natur*pur prodajamo v naravi prijaznejšem pakiranju že 15 let! S tem smo PRIHRANILI 7 TON PLASTIKE!*

PRAVILNO RECIKLIRAJ

  • Plastičen lonček in aluminijast pokrovček zavrzite v zabojnik za odpadno embalažo.
  • Kartonski ovoj pri jogurtu vedno ločite od plastičnega lončka in ga zavrzite v zabojnik za papir.
  • Zavržen lonček naj ne vsebuje ostankov hrane. Morebitni ostanki sodijo
    med biološke odpadke.
 
*Prihranek plastike (7,1 tone v zadnjih 15 letih) se nanaša na predpostavko, da bi bili SPAR Natur pur sadni jogurti pakirani v klasične plastične lončke brez kartonskega ovoja.

KARTON NAMESTO PLASTIKE

Svojo preobleko so zamenjali tudi pralni praški SPAR SUPER. Namesto v plastični, jih zdaj najdete v kartonasti embalaži.

*Ocena je narejena na podlagi letne prodaje pralnih praškov SPAR SUPER, ki so bili pred spremembo pakirani v plastični embalaži.

IZ 100 % RECIKLIRANEGA MATERIALA

Veliko bolje, kot da proizvajamo novo plastiko, je, da ponovno uporabimo obstoječo. Plastenke mehčalcev SPAR SUPER so narejene iz 100 % recikliranega materiala.

**Ocena je narejena na podlagi letne prodaje mehčalcev SPAR SUPER, ki so bili pred spremembo pakirani v nerecikliranih plastenkah. Ne velja za pokrovčke.

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

IZDELKI ZNAMKE SPAR BREZ PALMOVEGA OLJA!

V SPARU DAJEMO PREDNOST TRAJNOSTNI PRIDELAVI
Uporaba palmovega olja v prehrambni industriji je ekološko zelo sporna, saj povečane potrebe po pridobivanju olja povzročajo pretirano sečnjo in krčenje deževnih gozdov. S tem pa izgubljamo pljuča našega planeta. V Sparu se tega zavedamo, zato smo pri izdelavi več kot 60 izdelkov znamke SPAR opustili uporabo palmovega olja. Naš cilj je, da vam v največji možni meri ponudimo izdelke trajnostne pridelave, ki ne škoduje okolju.

Odpovejmo se palmovemu olju in ohranimo tropske deževne gozdove.

Razmišljaj EKOlogično s Sonio

V sodelovanju z vlogerko Sonio Grauner Muparutsa smo pripravili video vsebine s predlogi za ekologično nakupovanje ter nasvete za bolj ekologično ravnanje.

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži.
Biorazgradljiva embalaža

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži. Mrežica je izdelana iz celuloznih vlaken in je razgradljiva na kompostu, zaščitna folija, v kateri so pakirani določeni izdelki, pa je izdelana iz obnovljivih virov (iz koruznih storžev). Embalaža je opremljena z mednarodnim znakom, ki zagotavlja biorazgradljivost.

Oglejte si naše dogodke pri odgovornosti z ravnanjem z odpadki