Skrb za okolje je naša prioritetna naloga.

TRAJNOSTNI RAZVOJ NA PRVEM MESTU

Skrb za okolje je naša prioritetna naloga. Uresničujemo jo z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v naših trgovinah, obenem pa želimo odgovornost do narave približati tudi našim zaposlenim in kupcem. Prav zato na različne načine izpostavljamo pomembnost ločevanja odpadkov in spodbujamo k manjši rabi plastičnih vrečk.

NAŠA ZAVEZA ZA LEPŠI JUTRI

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

DOLGOROČNO ZMANJŠEVANJE PORABE PLASTIKE SE ZAČNE PRI VSAKEM POSAMEZNIKU.

Sledimo naši ekološki zavezi, s katero zmanjšujemo količine plastične embalaže, uporabljamo biorazgradljive materiale in spodbujamo večkratno uporabo embalaže.

Skupaj razmišljajmo ekologično in zmanjšujemo porabo plastike.

IZDELKI ZNAMKE SPAR BREZ PALMOVEGA OLJA!

V SPARU DAJEMO PREDNOST TRAJNOSTNI PRIDELAVI
Uporaba palmovega olja v prehrambni industriji je ekološko zelo sporna, saj povečane potrebe po pridobivanju olja povzročajo pretirano sečnjo in krčenje deževnih gozdov. S tem pa izgubljamo pljuča našega planeta. V Sparu se tega zavedamo, zato smo pri izdelavi več kot 60 izdelkov znamke SPAR opustili uporabo palmovega olja. Naš cilj je, da vam v največji možni meri ponudimo izdelke trajnostne pridelave, ki ne škoduje okolju.

Odpovejmo se palmovemu olju in ohranimo tropske deževne gozdove.

Razmišljaj EKOlogično s Sonio

V sodelovanju z vlogerko Sonio Grauner Muparutsa smo pripravili video vsebine s predlogi za ekologično nakupovanje ter nasvete za bolj ekologično ravnanje.

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži.
Biorazgradljiva embalaža

Izdelki SPAR Natur*pur so pakirani v okolju prijazni in biološko razgradljivi embalaži. Mrežica je izdelana iz celuloznih vlaken in je razgradljiva na kompostu, zaščitna folija, v kateri so pakirani določeni izdelki, pa je izdelana iz obnovljivih virov (iz koruznih storžev). Embalaža je opremljena z mednarodnim znakom, ki zagotavlja biorazgradljivost.

Oglejte si naše dogodke pri odgovornosti z ravnanjem z odpadki