Podpiramo brkinske pridelovalce jabolk

V Sparu smo se odločili, da pomagamo brkinskim pridelovalcem in odkupimo večjo količino njihovih jabolk ter jih postavimo na police svojih trgovin: na ta način smo pomagali brkinskim sadjarjem, svojim kupcem pa omogočili, da pridejo do vrhunskega lokalno pridelanega sadja.

Prijave v novo sezono so odprte!

Imate podjetniško idejo in ste pripravljeni, da jo ponesete še stopničko višje? Čas je, da se prijavite v novo sezono projekta Štartaj Slovenija. Izkoristite edinstveno priložnost, da vaš izdelek navduši na najbolj inovativni polici slovenskih izdelkov v naših trgovinah in je predstavljen v eni najbolj gledanih oddaj na POP TV!

Hrana ne sodi v smeti

V sklopu naše dolgoročne akcije Hrana ne sodi v smeti in sodelovanja s kuharskim mojstrom Markom Pavčnikom redno objavljamo uporabne nasvete ter izvirne recepte za čim boljši izkoristek hrane. Preberite tudi več o našem sodelovanju sodelovanju s humanitarnimi organizacijami, ki jim doniramo viške hrane.

Dobro zame

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti pri skrbi za javno zdravje in spodbujanju
uravnoteženega življenjskega sloga. V skladu z našo vizijo skrbimo, da vam
na naših policah nudimo raznovrstne izdelke za vsak življenjski slog. Preverite prehranske prednosti izbranih izdelkov in preberite članke.

Podpiramo tradicionalno, sezonsko, lokalno

V Sparu že četrto leto zapored podpiramo mlade kuharje, ki v projektu »Kuhna pa to« odkrivajo nove možnosti uporabe sezonskih sestavin v tradicionalnih slovenskih jedeh. Slovenski osnovnošolci pod našim okriljem pripravljajo jedi po lokalnih receptih, s katerimi navdušujejo tudi svoje vrstnike.  

Slovenska jabolka

Jabolko je eno od najbolj priljubljenih in najpogosteje gojenih sadežev. Strokovnjaki so za rojstni kraj vseh jablan določili nekdanje glavno mesto Kazahstana Almaty, ki v prevodu pomeni oče vseh jabolk. Poznali so jih sicer že v pradavnini, prav zato pravimo, da so jabolka stara tako rekoč kot civilizacija.

Slovenski krompir

Krompir je četrta najpomembnejša kulturna rastlina po količini pridelane hrane na svetu ter predstavlja bistveno sestavino številnih kuhinj. Vsestranski krompir pripravljamo na najrazličnejše načine, je nepogrešljiva priloga glavnim jedem ali pa samostojna jed, poznamo pa ga tudi v obliki priljubljenih prigrizkov in celo sladic.

Čarobni svet igrač

Igra je pomemben del odraščanja, saj skozi njo pridobivamo nova znanja, razvijamo domišljijo ter spoznavamo svet okoli sebe. Igrače krepijo motorne sposobnosti, spodbujajo gibanje in domišljijo, skupna igra otrok in staršev pa utrjuje njihovo vez ter skrbi za kakovostno preživljanje prostega časa.

#ostanidoma in se nam pridruži

Zbrali smo najboljše in najbolj zabavne aktivnosti, ki jih lahko počnete doma. Pridružite se nam pri telovadbi, peki z drožmi, preizkušanju novih receptov, vrtnarjenju ali ustvarjanju iz raznih materialov. Z nami vam ne bo nikoli dolgčas!