40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
30
min
min
Čas vzhajanja
50
min
min
Čas peke
Sestavine
- Ajdova moka 500 g
- Voda 0.5 l
- Kvas 20 g
- Mleko 1.5 dl
- Pšenična moka 750 g
Za nadev
- Mleti orehi 500 g
- Drobtine 150 g
- Kisla smetana 5 žlic
- Jajca 1 kos
Priprava
01
Najprej zavremo vodo, ki jo tudi malo solimo. Nato ajdovo moko poparimo z vrelim kropom.
02
Ko je masa mlačna, vmešamo kvas, ki ga raztopimo v mlačnem mleku z žličko sladkorja in žličko moke. Nato primešamo pšenično moko. Zamesimo v gladko testo in pustimo vzhajat pol ure.
03
Medtem pripravimo nadev tako, da zmešamo smetano, sladkor, drobtine, orehe in jajce. Vzhajano testo razvaljamo kolikor se da tanko in ga premažemo z nadevom. Zavijemo v potico in položimo v namaščen pekač.
04
Tako pripravljeno potico pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 50 minut.