Ajdovi žepki z goriškim radičem - Kuhnapato

Ajdovi žepki z goriškim radičem

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
5
min
Čas kuhanja
20
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Ajdova moka 30 dag
  • Oljčno olje 100 ml
  • Vroča voda 120 ml
  • Sol 1 ščepec

Nadev:

  • Parmezan 10 dag
  • Jajce 1
  • Kisla smetana 1 žlica
  • Orehova jedrca 15 dag
  • Albuminska skuta 15 dag
  • Goriški radič 25 dag

Priprava

01

Sestavine za testo zmešamo in gnetemo vsaj pol ure, da dobimo voljno testo. Počiva naj vsaj 40 minut.

02

Radič na drobno narežemo in ga na hitro (3–5 minut) popečemo na oljčnem olju. Orehova jedrca nasekljamo in skupaj z ostalimi sestavinami za nadev zmešamo s popečenim radičem.

03

Testo previdno razvaljamo 2 mm na debelo in ga narežemo na 4 x 4 cm velike kvadrate. Napolnimo jih z nadevom, oblikujemo mošnjičke in dobro stisnemo vogale testa, da nadev med pečenjem ne izteka.

04

Na pekač položimo papir za peko in nanj pripravljene žepke. Lahko jih premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali žlico smetane. Pečemo v prej ogreti pečici 20 minut na 180 °C.