PT50M min
PT5M min
PT20M min
Sestavine
Testo:
- Ajdova moka 30 dag
- Oljčno olje 100 ml
- Vroča voda 120 ml
- Sol 1 ščepec
Nadev:
- Parmezan 10 dag
- Jajce 1
- Kisla smetana 1 žlica
- Orehova jedrca 15 dag
- Albuminska skuta 15 dag
- Goriški radič 25 dag
Priprava
Sestavine za testo zmešamo in gnetemo vsaj pol ure, da dobimo voljno testo. Počiva naj vsaj 40 minut.
Radič na drobno narežemo in ga na hitro (3–5 minut) popečemo na oljčnem olju. Orehova jedrca nasekljamo in skupaj z ostalimi sestavinami za nadev zmešamo s popečenim radičem.
Testo previdno razvaljamo 2 mm na debelo in ga narežemo na 4 x 4 cm velike kvadrate. Napolnimo jih z nadevom, oblikujemo mošnjičke in dobro stisnemo vogale testa, da nadev med pečenjem ne izteka.
Na pekač položimo papir za peko in nanj pripravljene žepke. Lahko jih premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali žlico smetane. Pečemo v prej ogreti pečici 20 minut na 180 °C.