Beljakovi vetrci s kremnim polnilom - Spar

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
120
min
Čas peke

Sestavine

  • Beljak 100 g
  • Sol 0.5
  • Sladkor 200 g
  • 1 žlica bio jagod v prahu ali 1 žlica rdeče pesa v prahu
  • 1 žlica kurkume ali 1 žlica bio banane v prahu
  • Pomarančna lupina 1 žlica
  • Maslo 50 g
  • Sladkor v prahu 40 g
  • Kisla smetana 20 g
  • Mascarpone 50 g
  • Kokosova moka 40 g
  • Skuta 150 g

Priprava

01

V večji skledi stepemo beljake in sol. Na nizki hitrosti stepamo do rahlega snega, približno 2 - 3 minute.

02

Med mešanjem postopoma (po žlicah) dodajamo sladkor. Stepamo še 4 - 5 minut, da dobimo čvrst, svetlikajoč beljakov sneg.

03

Stepene beljake enakomerno razdelimo v tri skodelice. V vsako skodelico dodamo žlico poljubnega naravnega barvila za živila (za rumeno barvo: kurkuma in banana v prahu, za rdečo barvo: jagode v prahu ali rdeča pesa v prahu, za oranžno barvo: pomarančna lupinica), dobro premešamo in vsako zmes posebej napolnimo v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom.

04

Večji pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo majhne kupčke z vdolbinico v sredini (prostor za nadev).

05

Pečico segrejemo na 100 °C. Pekač postavimo v pečico na srednjo višino in pri tej temperaturi pečemo beljakove vetrce približno 100 – 120 minut, oziroma dokler enostavno ne odstopijo od papirja za peko.

06

Medtem pripravimo kremno polnilo: V skledi dobro premešamo maslo, sladkor v prahu, kislo smetano, maskarpone, kokosovo moko in skuto. Mešanico nadevamo v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom in z njo napolnimo pečene in ohlajene beljakove vetrce. Poljubno posujemo z barvnimi mrvicami in postrežemo.

Deli