Sestavine
- Beljak 100 g
- Sol 0.5
- Sladkor 200 g
- 1 žlica bio jagod v prahu ali 1 žlica rdeče pesa v prahu
- 1 žlica kurkume ali 1 žlica bio banane v prahu
- Pomarančna lupina 1 žlica
- Maslo 50 g
- Sladkor v prahu 40 g
- Kisla smetana 20 g
- Mascarpone 50 g
- Kokosova moka 40 g
- Skuta 150 g
Priprava
V večji skledi stepemo beljake in sol. Na nizki hitrosti stepamo do rahlega snega, približno 2 - 3 minute.
Med mešanjem postopoma (po žlicah) dodajamo sladkor. Stepamo še 4 - 5 minut, da dobimo čvrst, svetlikajoč beljakov sneg.
Stepene beljake enakomerno razdelimo v tri skodelice. V vsako skodelico dodamo žlico poljubnega naravnega barvila za živila (za rumeno barvo: kurkuma in banana v prahu, za rdečo barvo: jagode v prahu ali rdeča pesa v prahu, za oranžno barvo: pomarančna lupinica), dobro premešamo in vsako zmes posebej napolnimo v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom.
Večji pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo majhne kupčke z vdolbinico v sredini (prostor za nadev).
Pečico segrejemo na 100 °C. Pekač postavimo v pečico na srednjo višino in pri tej temperaturi pečemo beljakove vetrce približno 100 – 120 minut, oziroma dokler enostavno ne odstopijo od papirja za peko.
Medtem pripravimo kremno polnilo: V skledi dobro premešamo maslo, sladkor v prahu, kislo smetano, maskarpone, kokosovo moko in skuto. Mešanico nadevamo v brizgalno vrečko z okroglim nastavkom in z njo napolnimo pečene in ohlajene beljakove vetrce. Poljubno posujemo z barvnimi mrvicami in postrežemo.