Bio testenine s piščancem in brokolijem - Spar

Bio testenine s piščancem in brokolijem

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Piščančja prsa 150 g
  • Rastlinsko olje 2 žlici
  • Sol 2 ščepca
  • Poper 1 ščepec
  • Por 100 g
  • Šampinjoni 100 g
  • Česen 2 stroka
  • Belo vino 50 ml
  • Dijon gorčica 1 žlička
  • Sladka smetana 100 g
  • Brokoli 100 g
  • Feta sir 50 g

Priprava

01

Piščančja prsa zrežemo na približno 2 centimetra velike trakove. Na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo. Počakamo, da voda zavre.

02

Na kuhalnik pristavimo večjo ponev, v kateri segrejemo olje. Dodamo trakove mesa in jih pečemo na zmernem ognju približno 5 – 8 minut. Med pečenjem meso večkrat obrnemo. Po okusu solimo in popramo.

03

V lonec s kropom stresemo brokoli in testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Na začetku kuhanja rezance s kuhalnico nekajkrat dobro premešamo, da se ne primejo na dno lonca.

04

Ko je meso pečeno ga preložimo na krožnik. V isto ponev po potrebi dodamo olje, na katerem med mešanjem na zmernem ognju pražimo rezine pora, tanke rezine šampinjonov in sesekljan česen. Kuhamo približno 5 minut, večkrat premešamo. Dodamo belo vino, počakamo da izpari, nato dodamo še dijonsko gorčico in sladko smetano. Pustimo, da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj, dodamo meso in dobro premešamo.

05

Testenine in brokoli temeljito odcedimo in stresemo v ponev k mesu. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo feta sir in ponev odstavimo.

06

Pripravljene testenine s piščancem in brokolijem serviramo na krožnike, poljubno lahko dodamo še malo feta sira.

Deli