Sestavine
Sestavine za kolačke
- Jajca 5
- Maslo sobna temperatura 170 g
- Čokoladna mešanica za biskvit SPAR 1 vrečka
- Narezani mandlji 5
Sestavine za nadev
- Sladka smetana 600 ml
- Želatina 1 vrečka
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Jagode 24
- Jagodni preliv SPAR 50 ml
Priprava
Jajca in maslo umešamo da se povežeta. Dodamo mešanico za biskvit in jo mešamo 3-4 minute, da dobimo lepo kremo.
Zmes naložimo v papirnate mufin košarice. Po vrhu potresemo narezane mandlje in pekač položimo v segreto pečico na 170 stopinj za cca 18 minut oziroma dokler zobotrebec iz kolačka ne pride ven čist.
Kolačke ohladimo.
Sladko smetano stepemo do mehkega. Takrat ji med rednim mešanjem vmešamo želatino fix in mešamo 1-2 minuti. Vmešamo se sladkor in mešamo do željene gostote. Smetano nadevamo v brizgalne vrečke.
Na kolaček najprej naredimo smetanov krog s sredino prosto. Vanjo dodamo jagodni preliv. Nanj položimo jagodo in ji na vrhu s smetano ustvarimo cofek.
Postrežemo.