Brancin v škartocu - Spar

Brancin v škartocu

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Brancin 800 g
  • Bučke 1 kos
  • Zelena 1 kos
  • Paprika 1
  • Črne olive 10 kosov
  • Česen 2 stroka
  • Olivno olje 2 žlici
  • Rožmarin 1 vejica
  • Drobnjak 2 ščepca
  • Belo vino po okusu
  • Maslo po potrebi

Priprava

01

Bučko, zeleno in papriko očistimo, operemo in narežemo. Vse skupaj damo v skledo, solimo in pomešamo s sesekljanim česnom, narezanimi olivami, drobnjakom in rožmarinom.

02

Odrežemo štiri večje pravokotne liste papirja za peko. Vsak list prepognemo na polovico po diagonali. Robove papirja premažemo z maslom. Na eno polovico položimo kos fileja, ki ga solimo po okusu. Na file naložimo pripravljeno zelenjavo in jo pokapljamo z oljčnim oljem ter belim vinom. Z drugo polovico papirja prekrijemo ribo in robove stisnemo s pregibanjem, da dobimo škartoc oz. vrečko.

03

Škartoce položimo na pekač in pečemo v segreti pečici na 180 °C približno 20 minut.

Deli