PT30M min
PT20M min
Sestavine
- Brancin 800 g
- Bučke 1 kos
- Zelena 1 kos
- Paprika 1
- Črne olive 10 kosov
- Česen 2 stroka
- Olivno olje 2 žlici
- Rožmarin 1 vejica
- Drobnjak 2 ščepca
- Belo vino po okusu
- Maslo po potrebi
Priprava
Bučko, zeleno in papriko očistimo, operemo in narežemo. Vse skupaj damo v skledo, solimo in pomešamo s sesekljanim česnom, narezanimi olivami, drobnjakom in rožmarinom.
Odrežemo štiri večje pravokotne liste papirja za peko. Vsak list prepognemo na polovico po diagonali. Robove papirja premažemo z maslom. Na eno polovico položimo kos fileja, ki ga solimo po okusu. Na file naložimo pripravljeno zelenjavo in jo pokapljamo z oljčnim oljem ter belim vinom. Z drugo polovico papirja prekrijemo ribo in robove stisnemo s pregibanjem, da dobimo škartoc oz. vrečko.
Škartoce položimo na pekač in pečemo v segreti pečici na 180 °C približno 20 minut.