20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in kuhanja
20
PT20M min
PT20M min
Sestavine
- Brancin 2
- Česen 2 stroka
- Limona 0.5 kosa
- Olivno olje 4 žlice
- Črne olive 10 dag
- Mladi krompir 60 dag
- Peteršilj 1 vejica
- Belo vino 0.5 skodelice
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Mladi krompir ostrgamo in kuhamo 10 minut. Odcedimo, dodamo polovico sesekljanega peteršilja, olive, naribano lupino pol limone, 2 žlici olja, malo soli in poper ter premešamo. Damo ga v namazan pekač. Ribo blago solimo in popramo, v trebušno votlino damo narezan česen.
02
Ribo položimo na krompir, pokapljamo s preostalim oljem in pečemo 15 - 20 minut v pečici. Prilijemo vino in spečemo do konca. Če jed uživajo otroci, prilijemo vodo z dodatkom limoninega soka.
03
Gotovo jed potrosimo s peteršiljem in ponudimo s solato.