PT30M min
min
PT20M min
Sestavine
- Brancin 4
- Sok limone 1
- Česen 130 g
- Smetana 0.5 dl
- Rdeče vino 3 dl
- Parmezan 120 g
- Timijan 1 vejica
- Bazilika 1 vejica
- Rožmarin 1 vejica
- Rukola 1 vejica
- Zelena 1 kos
- Radič 1 kos
- Solata 1 kos
- Olivno olje 90 ml
- Limona 1
- Sol 1 ščepec
- Beli poper 1 ščepec
- Koriander 1 vejica
- Solni cvet 1 kos
Priprava
Prvi file začinimo z mletim koriandrom, poprom in soljo. Na hladnem ga mariniramo eno uro. Za drugi file pokuhamo (do polovice) rdeče vino z janeževo zvezdo, koriandrom, poprom in soljo. Prevretek ohladimo in vanj položimo drugi brancinov file. Pustimo, da se eno uro marinira.
Česen z lupino spečemo v pečici ali ponvi. Pečenega olupimo, dodamo polovico smetane, zavremo in spiriramo, solimo ter popramo po okusu. Gotovemu pireju dodajamo smetano - do želene gostote.
Parmezan naribamo, zelišča sesekljamo, solato operemo in natrgamo. Na peki papir natresemo v krog od 6 do 9 cm premera nariban sir in nanj posipamo sesekljana zelišča. Pečemo 5 minut v ogreti pečici pri 180 stopinjah.
Ko je sir še vroč, ga položimo na skodelico, obrnjeno navzdol, da se po njej oblikuje, ohladimo in pustimo, da se strdi.
Solato pripravimo z olivnim oljem in limoninim sokom; solimo in popramo. Brancinova fileja na tanko narežemo in zložimo na ohlajen česnov pire.
Na koncu solimo s solnim cvetom, popramo, pokapamo z limoninim sokom, olivnim oljem in dodamo še na tanke lističe nariban parmezan. Narejeno solato stresemo v parmezanovo skledico in serviramo poleg brancina.