Brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici - Spar

Brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Mariniranje
20
min

Sestavine

  • Brancin 4
  • Sok limone 1
  • Česen 130 g
  • Smetana 0.5 dl
  • Rdeče vino 3 dl
  • Parmezan 120 g
  • Timijan 1 vejica
  • Bazilika 1 vejica
  • Rožmarin 1 vejica
  • Rukola 1 vejica
  • Zelena 1 kos
  • Radič 1 kos
  • Solata 1 kos
  • Olivno olje 90 ml
  • Limona 1
  • Sol 1 ščepec
  • Beli poper 1 ščepec
  • Koriander 1 vejica
  • Solni cvet 1 kos

Priprava

01

Prvi file začinimo z mletim koriandrom, poprom in soljo. Na hladnem ga mariniramo eno uro. Za drugi file pokuhamo (do polovice) rdeče vino z janeževo zvezdo, koriandrom, poprom in soljo. Prevretek ohladimo in vanj položimo drugi brancinov file. Pustimo, da se eno uro marinira.

02

Česen z lupino spečemo v pečici ali ponvi. Pečenega olupimo, dodamo polovico smetane, zavremo in spiriramo, solimo ter popramo po okusu. Gotovemu pireju dodajamo smetano - do želene gostote.

03

Parmezan naribamo, zelišča sesekljamo, solato operemo in natrgamo. Na peki papir natresemo v krog od 6 do 9 cm premera nariban sir in nanj posipamo sesekljana zelišča. Pečemo 5 minut v ogreti pečici pri 180 stopinjah.

04

Ko je sir še vroč, ga položimo na skodelico, obrnjeno navzdol, da se po njej oblikuje, ohladimo in pustimo, da se strdi.

05

Solato pripravimo z olivnim oljem in limoninim sokom; solimo in popramo. Brancinova fileja na tanko narežemo in zložimo na ohlajen česnov pire.

06

Na koncu solimo s solnim cvetom, popramo, pokapamo z limoninim sokom, olivnim oljem in dodamo še na tanke lističe nariban parmezan. Narejeno solato stresemo v parmezanovo skledico in serviramo poleg brancina.