Bananin kruh brez glutena - Gluten free with Megi
Bananin kruh brez glutena - Gluten free with Megi

Bananin kruh brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Sestavine

  • Srednje velika bolj zrela banana 3
  • Jajca 2
  • Maslo SPAR free from 100 g
  • Sladkor 150 g
  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Pecilni prašek 0.5 vrečke
  • Čokolada SPAR free from 100 g
  • Narezani mandlji 1 pest
  • Sol 1 ščepec

Priprava

01

Najprej olupimo banane in jih z vilico dobro pretlačimo. V večjo posodo za mešanje damo maslo sobne temperature in sladkor in vse skupaj miksamo par minut, da nastane puhasta zmes.

02

Nato dodamo jajca in dobro premešamo. Sledijo še pretlačene banane. Ko je to dobro premešano, dodamo vse ostale sestavine, premešamo da dobimo enotno zmes.

Čokolado narežemo na kocke.

03

Pripravljeno testo prestavimo v podolgovat pekač za kruh ter pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj C, 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga ohladimo in postrežemo.