Borovničeva pita brez glutena - Gluten free with Megi
Borovničeva pita brez glutena - Gluten free with Megi

Borovničeva pita brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
35
min
Čas peke
30
min
Čas hlajenja

Sestavine

Testo:

  • Moka brez glutena Spar free from 380 g
  • Rumenjak 1
  • Jajce 1
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Kisla smetana 4 žlice
  • Sol 0.5 žličke
  • Maslo 150 g

Nadev:

  • Zamrznjene borovnice 800 g
  • Sladkor 120 g
  • Gustin 45 g
  • Pekač za pito (premer 29 cm)

Priprava

01

Borovnice odmrznemo – najbolje je, da se odtajajo čez noč. Ko so odtaljene, odlijemo odvečno vodo.

02

V presejano moko dodamo zmehčano maslo in vse ostale sestavine. Dobro pregnetemo, da dobimo enotno testo. Zavijemo ga v folijo za živila, oblikujemo v disk in damo v hladilnik za 30 minut.

03

Ko je testo dovolj ohlajeno, ga razdelimo na dva enaka dela. Na dobro pomokani površini razvaljamo prvi del testa. Razvaljamo ga na velikost pekača za pito, premera 29 cm.

04

Pekač dobro premažemo z maslom in nanj položimo razvaljano testo. S prsti pritisnemo testo na pekač in ga oblikujemo. Pekač s testom postavimo na hladno.

05

V odtaljene borovnice dodamo sladkor in gustin, dobro premešamo in nadev naložimo na pripravljeno testo, ponovno postavimo na hladno.

06

Razvaljamo še drugi del testa in ga razrežemo na enako široke trakove. Pito okrasimo s trakovi, tako da ustvarimo mrežo. Lahko pa testo okrasite tudi drugače.

07

Mrežo iz testa premažemo z razžvrkljanim jajcem in pito pečemo 35 minut na 180 °C.

08

Ko je pita pečena, počakamo da se dobro ohladi, nato pa jo postrežemo s kepico sladoleda.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>