Brizgani piškoti brez glutena - Gluten free with Megi
Brizgani piškoti brez glutena - Gluten free with Megi

Brizgani piškoti brez glutena

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 150 g
  • Sladkor v prahu 120 g
  • Jajce 1
  • Moka brez glutena SPAR free from 230 g
  • Škrob 50 g
  • Vanilin sladkor 1
  • Limonina lupina
  • Marmelada pomešana z 1 2 žličke škroba (za nadev) 3 žlice

Priprava

01

Najprej v posodi za mešanje penasto stepemo maslo sobne temperature in sladkor v prahu. Dodamo razžvrkljano jajce in dobro premešamo. Nato dodamo ostale sestavine in dobimo maso za brizganje, ki jo predevamo v vrečko za brizganje piškotov.

 

02

Ko piškote nabrizgamo na pekač obložen s papirjem za peko, lahko na sredino dodamo marmelado. Piškote pečemo na 180 stopinj C, 8-10 minut.