Brizgani piškoti brez glutena - Gluten free with Megi
Brizgani piškoti brez glutena - Gluten free with Megi

Brizgani piškoti brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 150 g
  • Sladkor v prahu 120 g
  • Jajce 1
  • Moka brez glutena SPAR free from 230 g
  • Škrob 50 g
  • Vanilin sladkor 1
  • Limonina lupina
  • Marmelada pomešana z 1 2 žličke škroba (za nadev) 3 žlice

Priprava

01

Najprej v posodi za mešanje penasto stepemo maslo sobne temperature in sladkor v prahu. Dodamo razžvrkljano jajce in dobro premešamo. Nato dodamo ostale sestavine in dobimo maso za brizganje, ki jo predevamo v vrečko za brizganje piškotov.

 

02

Ko piškote nabrizgamo na pekač obložen s papirjem za peko, lahko na sredino dodamo marmelado. Piškote pečemo na 180 stopinj C, 8-10 minut.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>