Churrosi brez glutena - Gluten free with Megi
Churrosi brez glutena - Gluten free with Megi

Churrosi brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
6
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za paljeno testo:

  • Voda 230 ml
  • Sol 1 ščepec
  • Sladkor 20 g
  • Maslo 80 g
  • Moka brez glutena Spar free from 140 g
  • Jajca 4

Priprava

01

V kozico nalijemo vodo, ki ji dodamo sol, sladkor in maslo. Počasi segrevamo do vretja in toliko, da se sladkor in maslo stopita. Ko voda zavre, kozico odstavimo in vmešamo moko ter dobro premešamo z leseno kuhalnico. Ko so sestavine dobro povezane, kozico spet postavimo na štedilnik in na nizki temperaturi testo mešamo 2-3 minute. Tako pripravljeno testo pustimo, da se malce ohladi in nato predevamo v posodo za mešanje in vmešamo eno po eno jajce, da dobimo gladko testo.

02

Pripravljeno testo predevamo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom. Olje za cvrtje počasi segrejemo na 190 stopinj C. Z vrečko direktno v olje stiskamo testo, ki ga odrežemo s škarjami. Churrose cvremo 2-3 minute na vsaki strani. Še tople povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja. Naj vam teknejo.